Van Velzen

Van Velzen uit Meedhuizen investeert in complete oplossing voor graanopslag en voerproductie

Eigen verbouwde graan opslaan en verwerken tot kwalitatief hoofwaardig veevoer? Van Velzen koos ervoor en liet ons een graansilo bouwen met complete transportinstallatie en graanpletter.

Uitdaging

Van Velzen, een boerderij gevestigd in Meedhuizen, wilde graag hun eigen verbouwde graan efficiënt gaan bewaren en verwerken tot voer voor hun eigen veestapel. Het beheren van een eigen voederproductie was een belangrijke stap voor de klant om meer controle te krijgen over de kwaliteit en de kosten van hun veevoer.

De klant koos voor ons product omdat we een complete oplossing konden bieden die voldeed aan hun behoeften. Gebruiksgemak stond hoog in het vaandel, wat essentieel was voor Van Velzen om het dagelijkse beheer van de voederproductie soepel te laten verlopen.

Oplossing

We ontwikkelden een op maat gemaakte oplossing voor Van Velzen. Een buitensilo (BIN100W) werd geplaatst, voorzien van een instortvijzel, kettingelevator, kettingtransporteur en graanpletter (JHP752). De werking van de oplossing is eenvoudig en efficiënt. Het graan wordt in de invoervijzel gestort, waarna het via de kettingelevator en kettingtransporteur naar de silo wordt geleid. In de silo wordt het graan bewaard van de oogst tot de volgende oogst. Binnen in de loods staat een pletstation waar de instortbak automatisch wordt gevuld vanuit de silo. Op de pletter kan men instellen hoeveel graan er geplet moet worden, zodat het voer direct na het pletten kan worden gevoerd. Hierdoor hoeft de klant niet bij de pletter te wachten en kan hij de hoeveelheid geplet product goed doseren tijdens het voeren.

Gebruikte producten

Uitgevoerde diensten

  • Engineering
  • Productie
  • Elektro
  • Montage

De oplossing werd opgeleverd in mei 2024.

Resultaat

Dankzij onze oplossing heeft Van Velzen aanzienlijke voordelen behaald:

  • Ze kunnen nu sneller en efficiënter graan opslaan en pletter tot krachtvoer.
  • Het opslaan van eigen graan bespaart geld ten opzichte van inkopen.
  • De veevoederproductie is nu volledig in eigen beheer, waardoor ze meer controle hebben over de kwaliteit en kosten van het veevoer.
  • Het bedieningsgemak van de pletter en silo maakt het dagelijkse beheer van de voederproductie een stuk eenvoudiger.
Copyright 2024 - Jansen&Heuning