Over ons

Sinds 1901 maakt Jansen&Heuning installaties voor op- en overslag van bulkgoederen. Creatieve oplossingen voor bulk handling worden in Groningen ontworpen, gebouwd en wereldwijd geïnstalleerd. Onze succesfactoren zijn een eigen engineeringsafdeling, betrokken vakmensen en een nuchtere Groningse aanpak. We denken mee met onze klanten en komen met betrouwbare standaardproducten en professionele maatwerkoplossingen.

Wie zijn we?

Jansen&Heuning is een middelgroot bedrijf. Klein genoeg om de mogelijkheden van de ontwerp- en productieafdeling goed te kunnen afstemmen op de wensen van de klant. Groot genoeg om ook omvangrijke projecten binnen de deadline tot een goede uitvoering te kunnen brengen. 

Van standaardproducten tot maatwerk

De wereld van transport en opslag van bulkgoed is continu in beweging. Verhoging van de efficiency, vergroting van de bedrijfszekerheid en verlaging van de kosten zijn essentiële elementen van een professionele bedrijfsvoering. Of het nu gaat om een klein bedrijf of een grote multinational, Jansen&Heuning bulk handling systems biedt een passend antwoord op iedere vraag over transport van bulkgoed. Mocht het uitgebreide standaardleveringsprogramma geen oplossing bieden, dan wordt er maatwerk geproduceerd.

De verkoopafdeling heeft in de diverse branches geschoolde medewerkers, die praktijkvragen snel weten te vertalen in een technische oplossing. Een door Jansen&Heuning ontwikkeld computerprogramma helpt bij het berekenen van alle benodigde gegevens voor transporteurs.

In welke branches zijn wij actief?

Wij produceren machines voor de overslag van bulk (voedingsmiddelen, turf en potgrond, zand grind beton, recycling) en voor de overslag van landbouwproducten (aardappels, uien, graan). Na de overname van Meijer Holland in 2011 is ons landbouwassortiment uitgebreid met balenklemmen en balenverzamelaars.

Waar komen we vandaan?

In het begin van de 20e eeuw hadden Leo Jansen en Jan Heuning de moed om een eigen bedrijf te starten. Een stap waar ze nooit spijt van hebben gekregen. Inmiddels heeft Jansen&Heuning zich ontwikkeld van een algemene machinefabriek tot een internationaal bedrijf gespecialiseerd in transport en opslag van bulkgoederen. Voortdurende technische innovatie, een eigen ontwerpafdeling, gedreven vakmensen en modern management zijn de ingrediënten van dit dynamische bedrijf.

Met een breed scala aan producten, de jarenlange ervaring en creativiteit kan op bijna ieder bulk handling vraagstuk een goed antwoord worden gegeven.

Onze klanten

Wij werken voor een groot aantal klanten in allerlei soorten en maten. Van grote multinationals en ingenieursbureaus tot eenmansbedrijven. In alle gevallen doen we wat is afgesproken, kost wat kost. Onze orders komen grotendeels van bestaande klanten, mede doordat een goede relatie met de klant voor ons altijd voorop staat.

Copyright 2024 - Jansen&Heuning