Primco BMC Duiven BV

Transportsysteem voor houtsnippers voorziet tot 7.000 huishoudens van elektriciteit en aardgas

Primco heeft onlangs een 15 MWth biomassa gestookte warmtekrachtinstallatie in Duiven gebouwd. Met houtresten uit de gemeente Duiven als brandstof levert deze installatie elektriciteit en warmte op. Hiermee kan het jaarlijks bijna 4.000 tot 7.000 huishoudens van elektriciteit en aardgas voorzien.

Onderdeel van de installatie zijn diverse kettingtransporteurs en een schroeftransporteur van Jansen&Heuning. Hier worden verse houtchips (stortgewicht 200-400 kg/m³) getransporteerd naar een tweetal drogers. Een speciale doseerschroef verdeelt de chips gelijkmatig over de beide drogers. De gedroogde houtchips (stortgewicht 120-300 kg/m³) worden door de productiehal getransporteerd naar een drietal opslagbunkers. De totale lengte van de kettingtransporteurs bedraagt meer dan 130 meter. Behalve het mechanische gedeelte is ook de elektrische installatie inclusief de besturing deel van de scope van het project.

De klant is zeer content met de installatie door Jansen&Heuning, met name de voortvarende manier waarop de montage en commissioning is uitgevoerd wordt er op prijs gesteld.  Verwachting is dat Jansen&Heuning zeker een rol zal spelen in toekomstige projecten.

Jochen Görtzen
Primco energy conversion
www.primco.nl

Gerelateerde producten (2)

Copyright 2024 - Jansen&Heuning