HSR Verpakkingen

Stevige bigbags van 2 meter hoog: een bigbag vul- en schudstation in één

De meeste bigbags zijn iets meer dan 1 meter hoog. Hoe zorg je voor een goed vulproces en stevige bigbags als de bigbags bijna 2 meter hoog zijn? Met deze vraag kwam HSR Verpakkingen uit Ede bij Jansen&Heuning. Wij gingen aan de slag met een slimme aanpassing aan het bestaande bigbag vulstation: een bigbag vul- en schudstation in één.

Het probleem: instabiele en slecht gevulde bigbags

De bigbags van HSR Verpakkingen zijn bijna 2 meter hoog en worden gevuld met divers verkleind recycling materiaal. De klant merkte dat de bigbags via het oude bigbag vulsysteem niet volledig gevuld konden worden omdat de inhoud losjes in de bigbags zat na het vullen. Daarnaast merkten ze dat de gevulde bigbags niet erg stevig op de pallets stonden, en dat is wel nodig met bigbags van bijna 2 meter hoog.

De oplossing: bigbag schud- en vulstation in één

Jansen&Heuning ontwierp een aanpassing aan de bestaande bigbag vulstations door een bigbag schudsysteem toe te voegen. Dit vul- en schudstation tilt de bigbags tijdens het vullen op en laat ze vervolgens weer vallen. Hierdoor wordt het recycling materiaal constant ‘aangestampt’.

Het resultaat

  • Er past in iedere bigbag nu 40 kg meer inhoud;
  • De bigbags staan steviger op de pallets en zijn zo veiliger te transporteren.

Erg tevreden met de oplossing van Jansen&Heuning

HSR Verpakkingen is erg tevreden met de nieuwe installatie. “We gebruiken de bigbag schudder iedere dag. Het systeem is eenvoudig in gebruik en zeer onderhoudsvriendelijk. Naast de aanpassingen in het vulstation, gebruiken we nu ook bigbags van 2 meter hoog die precies in een container passen. Dankzij het schudsysteem past er 40 kg meer inhoud in de bigbags en hebben we een optimaal vulproces weten te bereiken.”

“Daarnaast staan de bigbags nu een stuk steviger dan voorheen en blijven ze mooi op een pallet staan, terwijl ze toch bijna 2 meter hoog zijn. Wij zijn erg tevreden over deze slimme oplossing van Jansen&Heuning.

Gerelateerde producten (3)

Copyright 2024 - Jansen&Heuning