Familie Brinkman Zijlker

“Meer arbeidsgemak tijdens de oogst”

Bij familie Brinkman Zijlker in Noordbroek is een nieuwe graanopslag gebouwd. In de nieuwe opslag kan ca. 700 ton graan worden bewaard.

“Na vele jaren van trouwe dienst was de bestaande graanopslag aan vervanging toe. Bovendien wilden we graag meer arbeidsgemak tijdens de oogst. Met deze graanopslag gaat dat zeker lukken. We hebben nu één groot vak van 8 bij 36 meter. Dit vak is voorzien van ondergrondse beluchting. Doordat de ondergrondse kanalen er dwars in liggen, kunnen we vrijwel direct starten met beluchten. Ook kunnen we later in het seizoen als het vak vol is per kanaal meer of minder beluchting geven.

 Groot voordeel is ook dat we nu erg flexibel zijn; het is één grote ruimte die ook voor andere producten en/of machines gebruikt kan worden. Als we een scheidingswand gaan gebruiken, kunnen er zelfs meerdere producten in.”

Goede samenwerking
Nadat het tekenwerk van het vak en de fundering gereed was, is bouwbedrijf Iden uit Noordbroek gestart met de werkzaamheden voor de fundering. Kort daarna zijn de ondergrondse beluchtingskanalen geplaatst en aangestort. Na het drogen van de vloer zijn de wanden en luchtverdeelbuis met ventilator gemonteerd.

 “Wij zijn tevreden over de graanopslag en ook over de samenwerking tussen de partijen”

Erwin Brinkman

 

Gerelateerde producten (2)

Copyright 2024 - Jansen&Heuning