Akkerbouwbedrijf Van Rulo

Graan: Opslag en Droger in één

Akkerbouwbedrijf Van Rulo in Midwolda nam in augustus 2012 een nieuwe graanopslag in gebruik, gebouwd door Jansen&Heuning. Twee silo’s met een diameter van 11,5 meter bieden ruimte aan ruim 1.500 ton graan. Eén van de silo’s beschikt over een drooginstallatie. 

700 ton graan in één keer drogen

Aan een horizontale balk met het draaipunt in het midden hangt een loopkat met twee verticale vijzels. Deze zorgen ervoor dat het product wordt gemixt en samen met een ventilator van 18,5 kW (ca. 25 pk) kan er op die manier ongeveer 700 ton graan in één keer worden gedroogd. De kettingtransporteur op de loopbrug kan zowel links- als rechtsom draaien.

Vullen met 60 ton per uur

Het vullen van silo’s gebeurt met een installatie waarbij het graan in de stortput wordt gekiept, en een vijzel zorgt voor transport naar de elevator. De vulcapaciteit is 60 ton per uur. Is de stortput leeg, dan stopt de installatie automatisch dankzij een sensor.

Aandacht voor bedieningsgemak

Voor het lossen zijn onder beide silo’s speciale uitvoervijzels met knik gemonteerd die het graan naar de elevator brengen. Een afleverbuis kan het graan uit beide silo afleveren. Bij het ontwerp van deze graanopslag is veel aandacht besteed aan gebruiksgemak. Alle functies laten zich eenvoudig bedienen via de besturingskast.

Gerelateerde producten (1)

Copyright 2024 - Jansen&Heuning