Dutch Cocoa Amsterdam

Aan– en afvoerlijn voor cacaobonen

Voor onze opdrachtgever CWT Commodities (Amsterdam) BV plaatsen wij een aan- en afvoerlijn voor cacaobonen bij Dutch Cocoa in Amsterdam. Het project bestaat uit 21 silo’s en 42 kettingtransporteurs. De ervaring van Jansen&Heuning met graanopslag- en bewerking kwam goed van pas bij de realisatie van dit project. Cacao veroorzaakt veel meer slijtage dan graan en daar moeten de installaties op worden aangepast. Betrouwbaarheid en onderhoudsarm zijn zoals zo vaak erg belangrijk.

Van A naar B 
Uit de bulkopslag wordt de cacao naar de ontvangstbunker gebracht met grote laadschoppen. Daarna gaat het volautomatisch verder naar de silo’s via een zeefreiniger en een magneetafscheider. Het geheel wordt keurig op onderdruk gehouden met een stoffilterinstallatie.

Specificaties 
In totaal 21 silo’s bevatten de werkvoorraad voor de 24/7 productie van cacao. De silo’s hebben per stuk een inhoud van 56 m³ en worden geplaatst in twee rijen, één van 11 en één van 10.

  • capaciteit: 100 m³/uur / 50 ton per uur
  • draaiuren: ca. 3.000 per jaar
  • praktisch stortgewicht cacao: 550 kg / m³

Jansen&Heuning ontzorgt 
Jansen&Heuning heeft een eigen team van besturingsmensen die software, besturingskast,  installatie en de inbedrijfstelling verzorgen. De werktuigbouwers en elektromensen trekken probleemloos met elkaar op bij zo’n project en helpen elkaar waar dit handig is. Voor de klant heeft dit het voordeel dat er bij problemen nooit iets tussen “wal en schip” kan raken. Jansen&Heuning heeft immers de verantwoordelijkheid voor het geheel.

Gerelateerde producten (4)

Copyright 2024 - Jansen&Heuning