Lamico Winschoten

“We zetten samen een nieuw product neer”

Lamico levert duurzame houten panelen aan bouwmarkten en trappenbouwers en kaasplanken aan de zuivelindustrie. Het bedrijf heeft een lijmstation en diverse transporteurs aangeschaft bij Jansen&Heuning. Deze zijn een onmisbare schakel in het volledig geautomatiseerde productieproces.  Vanaf 1999 is Jansen&Heuning leverancier van Lamico en sindsdien zijn er meerdere kleine en grote projecten gerealiseerd.

Hoofd Technische Dienst Douwe de Haan: “De samenwerking met Jansen&Heuning verliep goed. Wij wilden de projecten eigenlijk te snel klaar hebben zodat de productie kort stil zou staan. Als je in maart de tekeningen rond hebt en je wilt dat het in juni paraat staat, is dat vragen om moeilijkheden. Het is geen auto die standaard geproduceerd wordt, maar een nieuw en specifiek product. Daarom is er wel wat fout gegaan, maar ik dacht daarbij niet dat het de schuld van Jansen&Heuning was. Het is een samenspel. Je zet als klant en leverancier samen een nieuw product neer”.

“De eerste straat voldoet volledig aan onze verwachtingen. Er zaten een paar foutjes in maar die zijn door Jansen&Heuning netjes aangepakt. Wij deden een voorstel en Jansen&Heuning maakte de tekening. In theorie leek dit te kloppen, maar in praktijk pakt het dan toch vaak anders uit. Vrij logisch, want het is nieuw en toegespitst op een specifiek product.  

De tweede straat hebben wij ook bij Jansen&Heuning besteld. Helaas waren de door ons zelf aangebrachte verbeterpunten van de eerste straat niet meegenomen in de tekening van de tweede straat. Dit hebben wij zelf hersteld. Al met al hebben wij daar veel van geleerd.”

“Wij zouden de volgende keer een machinefabriek meer tijd geven voor het ontwerp en de productie. Het was nu allemaal erg kort.”

Lamico is tevreden over wat er nu in de fabriek staat. Het bedrijf heeft de productiecapaciteit in verloop van tijd uitgebreid naar 60.000 m3 eindproducten per jaar.

Copyright 2024 - Jansen&Heuning