Manglie N.V.

Sorteerinstallatie voor rijstkwekerij in Suriname

Jansen&Heuning leverde en installeerde een sorteersysteem voor het rijstkwekerij Manglie in Suriname. Dit is niet het eerste project dat Jansen&Heuning voor Manglie uitvoert; eerder werd een transportsysteem voor het laden van meststoffen in vliegtuigen geleverd.

Onze ingenieurs leverden in 2021 een optische sorteermachine ‘Cimbria SEA TRUE’, twee elevatoren van 10 en 12 meter, een zelfgemaakte pneumatische tweewegklep, een afzuigsysteem en alle aan- en afvoeronderdelen voor deze machines.

Rijstkorrel sorteren op kleur

De optische sorteermachine zal in de rijst worden gebruikt. Met camera’s wordt de kleur van elke rijstkorrel afzonderlijk geanalyseerd. Vervolgens wordt perslucht gebruikt om elke korrel in de juiste uitgang te blazen. Het gebruik van de sorteermachine leidt tot een goede samenstelling en daardoor tot een betere kwaliteit van het eindproduct.

De twee elevatoren zorgen voor de aan- en afvoer van de sorteermachine. De afzuiginstallatie (ventilator en cycloon) zuigt het stof uit het proces voor een goede werking van de sorteermachine.

Sorteermachine ‘Cimbria SEA TRUE’

Volledige ontzorging

Een kracht van Jansen&Heuning is dat we het volledige proces begeleiden; van offerte tot installatie. Voor rijstkwekerij Manglie is de volledige engineering door Jansen&Heuning verzorgd. Vervolgens zijn de juiste machines ingekocht en diverse onderdelen zelf ontwikkeld. Na de levering vlogen twee monteurs (mechanisch en elektrisch) naar Paramaribo, Suriname, om het installatieproces te begeleiden.

Gerelateerde producten (1)

Copyright 2024 - Jansen&Heuning