Akkerbouwbedrijf Knottnerus

Elk modern bedrijf benodigt graantechniek

Akkerbouwbedrijf Knottnerus investeerde in 2014 in een graanopslag van 900 ton, bestaande uit twee buitensilo’s. Beide zijn voorzien van een geperforeerde beluchtingsvloer en één ervan is uitgevoerd met een drooginstallatie. De vul- en loscapaciteit is 60 ton per uur.

”Eigenlijk zou elk modern bedrijf gebruik moeten maken van deze graantechniek. De silo’s verschaffen rust in drukke periodes. Tijdens de oogst kijk ik ’s ochtends even in de silo’s en de rest van de dag kan ik me met andere werkzaamheden bezighouden. De schakelkast is eenvoudig te bedienen. Als ik onverwachts lang van huis ben, kan ik ieder willekeurig persoon oproepen om de silo’s te besturen. 

Om verzakking in de voormalige voorraadschuur te voorkomen en de ruimte efficiënter te benutten, zijn wij overgestapt op deze twee buitensilo’s. Eén silo is voorzien van twee mengvijzels voor het actief drogen van het graan, de andere silo wordt gebruikt voor het deel van de oogst dat al droog van het land komt. De tarwe die uit de silo’s komt is van goede kwaliteit. Alles functioneert naar tevredenheid.’’  

Gerelateerde producten (1)

Copyright 2024 - Jansen&Heuning