Cosun Beet Company

Bijzondere schroeftransporteur voor suikerverwerkingsbedrijf

Jansen&Heuning ontwierp een schroeftransporteur om suiker te transporteren voor suikerbietenbedrijf Cosun in Hoogkerk. Cosun Beet Company wil de groenste en meest innovatieve suikerbietenverwerker ter wereld zijn en onze ingenieurs kregen de kans om een bijdrage te leveren aan dit doel.

Alle suiker wordt opgeslagen in vier grote silo’s. Het suiker wordt met een transportsysteem naar de silo’s getransporteerd. Elke silo is opgedeeld in 3 compartimenten: de kern, de binnenring en de buitenring. Deze compartimenten worden gelijkmatig gevuld.

Voorheen werd de silo gevuld met een verrijdbare transportband, maar dat is nooit 100% schoon en vaak storingsgevoelig. Om die reden heeft Jansen&Heuning een roterende schroeftransporteur ontworpen. Deze schroef rust in het midden op een draaikrans en halverwege een wielstel, die zorgt voor het rondrijden van de machine.

De schroeftransporteur heeft een diameter van 800mm en is volledig uitgevoerd in RVS304. De vul-capaciteit is ongeveer 150 ton/uur. Met een lengte van 13 meter aaneengesloten is dit een bijzondere schroeftransporteur.

Copyright 2024 - Jansen&Heuning