HVC Purmerend

Aanpassing installatie verbetert kwaliteit compost

HVC probeert afval een nieuw leven te geven. Het afval dat niet verder te verwerken is, zetten ze om in elektriciteit, warmte of groen gas. De installatie in Purmerend maakt van gft en etensresten uit de groene bak compost voor het bemesten van tuinen.

Jansen&Heuning heeft bij HVC Purmerend de bestaande installatie aangepast waarbij een extra zeefinstallatie is ingebouwd. Hierdoor zal de kwaliteit van de compost verbeterd worden. De aanpassing aan de installatie bestaat uit transportschroeven JHS500,  transportbanden en bordessen. Omdat de bestaande installatie moest worden aangepast heeft de engineeringsafdeling van Jansen&Heuning het hele proces opgemeten en in 3D uitgewerkt om een optimale aansluiting met de bestaande installatie te realiseren.

“De aanleiding voor deze investering was het verbeteren van de kwaliteit van het compost. De samenwerking met Jansen&Heuning verliep prima; er was goed overleg en we hebben elkaar goed kunnen helpen. Ook de installatie doet het prima, de kwaliteit van de compost is uitstekend.”

Ard Moeijes
Projectleider HVC
www.hvcgroep.nl

Gerelateerde producten (1)

Copyright 2024 - Jansen&Heuning