Leaflet

Volumemeetsysteem

Het eerste volumemeetsysteem met een betrouwbaarheid van 99,5%. Veel bedrijven zoeken naar een betrouwbare manier voor het meten van volumestromen van stortgoed, zoals turf, potgrond, champignonteelaarde, puin, zand, etc. Niet alles wordt op basis van gewicht verkocht. Het VMS3000 van Jansen&Heuning maakt op een slimme manier gebruik van hoogwaardige vision- en elektronicatechnieken.

VMS Madrid

Wilt u een aanvraag doen, gebruik dan dit formulier.

Hoe werkt het apparaat waar zoveel bedrijven naar hebben uitgekeken?

Een laserstraal wordt onder een hoek op het profiel van het product op de band geprojecteerd en een speciale camera leest deze afbeelding 50 keer per seconde in. De resolutie is groter dan 500x500 punten. Dit betekent dat er per seconde minstens 12,5 Mb informatie verwerkt wordt. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van moderne elektronica.

Het oppervlak van de doorsnede van het product wordt berekend en samen met de gemeten bandsnelheid worden het doorstroomvolume en de capaciteit bepaald. Deze gegevens worden uitgelezen in een PC via een USB-poort. Wij leveren de daarvoor benodigde software. Optioneel is een Engelstalig softwareprotocol voor het geheel of gedeeltelijk overnemen van de bedienings- en uitleesfuncties door uw eigen PLC.

De resultaten

De uiteindelijke nauwkeurigheid is beter dan ± 0,5% door het meten van de hoogte op een erg groot aantal punten. Ter verduidelijking een voorbeeldberekening.

Gegevens Hoogtemeting op iedere
Bandsnelheid 1 m/s 2 cm bandlengte
Bandbreedte 1000 mm 2 mm bandbreedte

 

Inmiddels zijn er diverse volumemeetsystemen geleverd, die alle naar volle tevredenheid van de afnemers functioneren. Voor potgrond, turf, zout, zand, puingrind en champignonteelaarde is goede ervaring opgedaan.

Opties

Vraag Jansen & Heuning om meer informatie als u het VMS3000 voor zaken wilt gebruiken als:

  • batchgewijze besturing en aflevering van volumes continu meten van stortgewicht
  • uitlezen via een 4-20mA analoge uitgang
  • potentiaalvrije contacten
  • uitleesbaar databestand voor uw gegevensverwerking
  • correctiefactoren definiëren op basis van DIN en CEN voor de turf/potgrondindustrie
  • alle andere vragen die nog niet eerder zijn beantwoord maar waar Jansen&Heuning graag met u over mee wil denken 

1-afbeelding10.png

    Gebruiksvriendelijk programma 

 

 

 

 

 

 overzicht technologie

Overzicht technologie: betrouwbaar en minimaal onderhoud

 

 

 

 

Volumemeetsystemen plaatsen we op uw al aanwezige bandtransporteurs. Als er een nieuwe bandtransporteur nodig is leveren we die graag.

 

 
2-afbeelding9.png3-afbeelding5.png5-afbeelding2.png3-afbeelding4.png5-afbeelding1.pngafbeelding3.png1-afbeelding11.pngVMS voor tunelgraafmachine diam15 m in MadridVMS Akzo Hengelo2-afbeelding7.png4-afbeelding6.png

Nieuws