Afdrukken
Bandwerpers

Om iets op te werpen

Het vullen van een grote graanopslag is niet altijd even eenvoudig. Vaak moet een grote afstand overbrugd worden. Een bandwerper is een zeer geschikte oplossing: efficiënt, bedrijfszeker en eenvoudig. Opslag van graan en kunstmest is met een bandwerper van Jansen & Heuning een koud kunstje geworden.


werking

Het principe van de bandwerper is eenvoudig. Het product wordt boven in de bak getransporteerd, waar het vervolgens wordt meegenomen door een rubber band. Deze band draait met een hoge snelheid en werpt het product met behulp van een werptrommel tot 24 meter ver weg.


tussenbunker

Voor optimale flexibiliteit tijdens het vullen van de opslag, is een tussenbunker leverbaar, waar de werper onder komt te staan. Een groot voordeel is dat deze bunker gevuld kan worden met een heftruck of voorlader. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een transportband; hiervan is het voordeel dat deze niet exact boven het midden van de trechter hoeft te staan.


toepassing

Een bandwerper is ideaal bij het vullen van een relatief grote opslag. Doordat grote werpafstanden mogelijk zijn, kan de werper ver van de achterwand geplaatst worden. Een ander voordeel is de flexibele inzet. De machine is gemakkelijk verplaatsbaar en kan zo op een aanhanger naar een andere locatie worden gebracht.


 

instelbare werphoogte

De werphoogte van de bandwerper is traploos in te stellen doordat de werper in een frame hangt. Het verstellen gaat gemakkelijk omdat het draaipunt op de werper nauwkeurig gekozen is.

Duinkerkenstraat 11, NL-9723 BN Groningen, The Netherlands
tel +31(0)50-3126448, fax +31(0)50-3138018,
e-mail sales@jh.nl

 

Technische gegevens bandwerpers


draaikrans

Praktisch onmisbaar is de draaikrans die op het onderstel van de werper is gemonteerd. De werper kan op de positie blijven staan als u de werprichting verandert. De instorttrechter blijft op de juiste positie staan.

de voordelen op een rij

compact gebouwd voor gemakkelijk transportgeen verlies van het bulkgoed door integratie van grote inlooptrechtergegalvaniseerd staal waarborgt de bescherming tegen weer een agressieve stoffen, optioneel in RVS leverbaarhoge prestaties; extreme werpafstanden en -hoogtengemakkelijke bediening en beweegbaarheid door loodrechte asophangingte combineren met hulpmachines, bijvoorbeeld kipwagen of telescoopbandinclusief draaikrans voor optimaal vullen

Specificaties

Type JHBW100 JHBW150
capaciteit (m3/h)  100  150 
werpafstand (m)  13-20  12-24 
werphoogte (m)  7-8 
motor (kW)  11  18,5 
gewicht (kg)  455  1200 
werphoek  20-60  20-60 
instorthoogte (m)  1,05  1,5 

bulkhandling

transporteurs

bandtransporteurs

schroeftransporteurs

kettingtransporteurs

elevatoren

bandwerpers

pneumatische
transportsystemen

bulkhandling

apparatuur

beladingsbalgen

volumemeetsystemen

silo´s

monsternemers

bigbaglos- en
-vulinstallaties

stukgoed

handling

palletiseermachines

zakkenvulmachines

bandbochten

rollenbanen

telescopische
transporteurs

graantechniek

ventilatie en bewaring

continu en discontinu
graandrogers

graanpletters

vochtigheidsmeters

zaad- en graanreinigers

ontsmettingsmachines

aardappeltechniek

opschepmachines

kistenkantelaars

afweegmachines

rollensorteerders

Duinkerkenstraat 11, NL-9723 BN Groningen, The Netherlands
tel +31(0)50-3126448, fax +31(0)50-3138018,
e-mail sales@jh.nl

Afdrukken