Nieuws

juni 2019

Fotoreportage Saoedi-Arabië project in Solids Processing

Voor een van de grootste melkveebedrijven ter wereld heeft Jansen&Heuning met zijn partner een complete veevoerfabriek gebouwd in Saoedi-Arabië voor de productie van een voedermengsel van granen en ruwvoer. Het mengproces werd onvoldoende beheerst, terwijl toediening van een nauwkeurig samengesteld mengsel essentieel is voor een optimale melkproductie. Op de locatie worden vanuit een groot aantal verschillende soorten granen 16 recepten samengesteld, klaargezet in silo’s en van daaruit opgemengd in grote voermengers met het ruwvoer. Dit alles met een capaciteit van 90 ton per uur.

De fotoreportage vindt u hier. 

februari 2019

"Nieuwe elevatorbekers; het resultaat mag er wezen!"

Jansen&Heuning adviseerde Betonmortelbedrijven Cementbouw onlangs over de aanschaf van slijtvaste elevatorbekers. Het bedrijf is overgegaan van 90 naar 550 kleinere bakjes, wat de capaciteit van de 24 meter lange elevator vergroot heeft.   

"We draaien nu 2 weken met de elevator en hij draait fantastisch mooi! Het was even wennen bij de montage dat de bakken erg klein zijn en er zoveel gemonteerd moeten worden maar het resultaat mag er wezen. 

De capaciteit is ruim voldoende maar nog mooier is het feit dat hij het materiaal via een mooi boogje direct op de uitloop gooit. Voorheen werd al het materiaal tegen de kop van de elevator gegooid wat voor extra slijtage zorgde. Dat is nu niet meer.

Ook komen de bakjes veel beter leeg en blijft er geen materiaal in de bakken plakken. Dit scheelt veel in het onderhoud van de elevator.

Kortom: een groot succes !

Dank voor de info en de snelle levering van de materialen, en tot de volgende....  (al hoop ik dat dat niet voor de elevator is van Rotterdam, want die moet er weer even tegenaan kunnen)."

Hoofd productie, Robert Roks 
Betonmortelbedrijven Cementbouw, Rotterdam 
https://www.cementbouw.nl/

 

 

januari 2019

Belangrijke bijdrage aan energie-transitie fase II

De opbouw van de 300 meter lange transportbanden is in volle gang. Binnenkort stelt de nu nog kolengestookte energiecentrale van RWE de banden met een capaciteit van 1600 m³ per uur in gebruik. Op de foto's de transportbanden met uitzicht op de Eemshaven. 

1-afbeelding3.jpg

1-afbeelding2.jpg

2-afbeelding1.jpgf8a8c17f-3cfc-435e-a880-16675912fe59.jpg

januari 2019

Productie bij Jansen&Heuning groots onder controle

Wij hebben misschien wel het “grootste” Shop Floor Control systeem van Nederland geïmplementeerd. Onze mensen zijn trots dat met een touchscreen van maar liefst 165 cm alle lopende productieorders overzichtelijk en zelfstandig kunnen worden verwerkt.

Onze vakmensen zien in één oogopslag welke orders prioriteit hebben en welke orders klaar liggen om mee te starten. Ook het gereedmelden van afgeronde orders gaat met dit scherm, waardoor de orderstatus in ons ERP systeem realtime is geworden.

Door de zelfgemaakte toevoeging van specifieke informatie aan de ERP software is het overzichtelijk geworden en bovendien gemakkelijk te bedienen. 

Weer een stap gezet naar nog meer LEAN produceren!

sfcsysteemjh1003.jpg

december 2018

"Flexibele graanopslag voor tarwe en gerst"

Bij akkerbouwbedrijf Sandee in Meeden zijn dit jaar twee graansilo's geplaatst met een totale capaciteit van 450 ton. "De ervaringen zijn heel positief en het systeem is tot nu toe honderd procent storingsvrij. Wat wil je nog meer?"

Één silo is uitgevoerd met een roerinstallatie voor het drogen van graan. Dit maakt het mogelijk nat graan gecontroleerd terug te drogen naar 15% en voor lange tijd te bewaren. Het vullen en legen van de silo's gaat met een snelheid van ruim zestig ton per uur. Voorheen werd het graan in binnensilo's bewaard en daar was Sandee een beetje klaar mee. Lees hier het volledige verhaal van gebroeders Sandee. 

Sandee

november 2018

Prefab silo's bieden vele voordelen

Jansen&Heuning heeft een 16 meter hoge silo binnen 8 uur geïnstalleerd in Hoogezand. Dit was mogelijk doordat de silo volledig in 3D is ontworpen en prefab geproduceerd is met laser gesneden delen. Maar ook doordat de silo met een topteam van drie monteurs en vakmensen van Mammoet werd uitgelijnd en geplaatst. Hierdoor kon de totale bouw ongestoord doorgaan. Deze silo met een inhoud van 180 ton is onderdeel van een nieuw ovenbeladingssysteem. De opdrachtgever NEG Glass Fiber gaat de silo binnenkort in gebruik nemen voor de vergroting van de productie van hoogwaardige glasvezels. 

modulairnegsand.jpg

november 2018

Snelle vervanging kettingtransporteurs

Tate & Lyle heeft in 2003 een serie kettingtransporteurs van Jansen&Heuning gekocht voor het vullen van hun inweektonnen met mais. In volcontinu bedrijf hebben de kettingtransporteurs duizenden tonnen mais getransporteerd, wat na 15 jaar enige slijtage heeft aangericht. 

Vervanging door roestvrij staal kon, maar moest vanwege de grote druk op de productie in slechts 2,5 dag gebeuren. De vier monteurs van Jansen&Heuning hebben dit binnen de gestelde tijd voor elkaar gekregen door hard werken, hun ervaring te gebruiken en uiteraard een optimale voorbereiding.

img_1874.jpgimg_1858.jpg

oktober 2018

Project veevoederfabriek Saudi - Arabië fase III

Het project is afgerond. Collega Jur Lommerts vloog onlangs naar Saudi - Arabië om de reeds gebouwde veevoederfabriek te bekijken, die dagelijks 70.000 runderen van voer voorziet. Op de foto ziet u de twee mengers, doseerschroeven (2 foto's), elevatorkoppen, afvoerschroef aandrijfzijde en de nieuwe veevoederfabriek in zijn geheel. 

paddlemixers.jpgdoseerschroeven2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

doseerschroeven.jpgelevatorkoppen.jpgafvoerschroefaandrijfzijde2.jpgdenieuwefeedmillzonderlogo.jpg

oktober 2018

Met vier zeilpramen de "Fryske Marren" op

276398c9-e625-4aac-9a3f-eb9b25838e5f.jpg

Dinsdag 2 oktober hesen wij de zeilen van vier grote pramen. Na een bedrijfsbezoek en lunch, dachten we op de praam heerlijk te kunnen ontspannen. Helaas. Wij werden zelf verantwoordelijk voor het besturen van de boot en het bedienen van de touwen. De strijd barstte los op het Friese meer De Fluessen. Wie er heeft gewonnen, laten we in het midden... Gelukkig mochten we ontspannen toen de paling gerookt was. De dag werd afgesloten met een lekker stamppot buffet. 

8f93e242-589e-4367-b6dd-a02467486f6e.jpg

oktober 2018

Belangrijke bijdrage aan energie-transitie fase I

De door Jansen&Heuning ontworpen en geproduceerde transportbanden zijn met Convoi Exceptionnel naar de Eemshaven vervoerd. Daar worden ze ingezet voor het duurzame gebruik van de nu nog kolengestookte energiecentrale van RWE. Hiermee kan tot 20% aan biomassa (houtsnippers) worden toegevoegd als duurzame brandstof voor de 2 stroomgeneratoren, die ieder een vermogen van meer dan 700 MegaWatt hebben. Deze banden zijn in totaal 300 meter lang en hebben een capaciteit van 1600 m³ per uur.

We zijn er trots op dat wij als Gronings bedrijf een belangrijke bijdrage aan deze energie-transitie kunnen leveren!

img_7497.jpg20181009_180728.jpgimg_9115.jpgimg_9107.jpgimg_20181009_210618.jpg

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | >

Nieuws